Uspješna ekonomija je moguća u Bosni, a bogami i u Hercegovini

mCE5A2597

naslovna mostar
Cilj ovih događaja jeste da se javnosti prezentuju uspješne ekonomske priče te da se nametne ekonomija kao temu – u medijima i u javnom diskursu generalno.

 

BUKA u saradnji sa partnerskim organizacijama Mostara, Sarajeva i Banjaluke (SPARK, NETWORKS i INOVACIONI CENTAR ) organizuje javne talk show događaje na kojim će u petominutnim izlaganjima svoje uspješne priče predstaviti brojni govornici.

mCE5A2559

 

Ovi događaji nose naslov “Ovo je mojih 5 minuta – hajde da pričamo o ekonomiji” sa podnaslovom “Put do uspjeha – od ideje do realizacije?”

 

Moderator događaja u Mostaru bio je Aleksandar Trifunović, urednik medijskog projekta BUKA.

 

mCE5A2613

 

Nakon uvodnog predstavljanja, svoje priče u Mostaru javnosti su prezentovali:

 

Marin Bevanda (Amplius), Mensur Đogić (Eynio), Marin Ćorić (STARK), Ana Ćavar (MODAMO.info), Mohamed El-Zayat (Four Game Studio), te Nevena Pandža i Vedina Ajanović (Američki kutak).

 

Uslijedila je panel diskusija sa svim sudionicama.

 

Cilj ovih događaja jeste da se javnosti prezentuju uspješne ekonomske priče te da se nametne ekonomija kao temu – u medijima i u javnom diskursu generalno. Namjera je da se kroz pozitivne lične primjere pokaže kako proces ekonomskih reformi može dovesti do pozitivnih rezultata.

 

Prvi događaj je organizovan u saradnji sa Poslovnim parkom SPARK iz Mostara. Ivana Perković iz SPARK-a rekla je kako su Spark-u pokazali da je, uz ogroman trud, sve moguće.

 

mCE5A2597

 

„Vrijeme u  kojem živimo, bez obzira na sve poteškoće, je ipak pravo vrijeme. Prije mjesec dana, veliki investitori su odlučili da ulože svoj novac i svoje vrijeme da mentoriraju mlade ljude, tako da možda dolazi neko naše vrijeme, da BiH ima neku perspektivu kada je u pitanju ulaganje u startupe. Mislim da je ovo idealan trenutak da pokažemo primjerom da se može i na koji način jedan startup može uspjeti.“ rekla je ona.

 

Naredni događaj biće organizovan danas  u Sarajevu, a ovaj ciklus javnih događaja “Hajde da pričamo o ekonomiji” završićemo u Banjaluci u srijedu 22.3.

 

Pogledajte fotografije iz Mostara:

 

mCE5A2531 copy

mCE5A2568

mCE5A2605

mCE5A2608

mCE5A2609

mCE5A2619

 

Preuzeto sa: 6yka.com

Podjeli članak