Samohrana majka iz Banjaluke izrađuje predivne stvari i od toga živi

934163_1537734353190326_3498296285602976070_n

aleksa12

 

Aleksandra Nikić iz Banjaluke, samohrana majka dvogodišnjeg dječaka, putem ručnog rada kojim se bavi zarađuje novac da obezbijedi sve što je potrebno za nju i sina. Kaže da ima želju da otvori mali krojački salon, pa da proširi prodajne kapacitete.

 

Aleksandra Nikić iz Banjaluke, samohrana majka dvogodišnjeg dječaka, putem ručnog rada kojim se bavi zarađuje novac da obezbijedi sve što je potrebno za nju i sina. Kaže da ima želju da otvori mali krojački salon, pa da proširi prodajne kapacitete.

 

Ona za BUKU kaže da se prodajom ručnog rada počela baviti u februaru prošle godine, jer je sama sa djetetom i nezaposlena je, pa je morala naći neki izvor primanja.

 

Aleksandrine radove možete pogledati na Facebook stranici Handmade baby accessories, a ona se bavi šivenjem, vezom, heklanjem, korekcijom odjeće i dodataka, vreća za spavanje, kao i dizajnom za velike i male.

 

934163_1537734353190326_3498296285602976070_n

 

Kaže da se kao djevojčica počela baviti ručnim radom, učila je uz majku i baku, a to joj je kasnije postala velika ljubav.

 

TRAŽENE KAPICE

 

„Među najtraženijim proizvodima koje izrađujem su kapice, kako iz zimske, tako i iz ljetne kolekcije. Kapice su povoljnije od drugih proizvoda, a imam ih zaista različitih i neobičnog dizajna“, rekla je Aleksandra Nikić.

 

Radila je komade koje djeca nose u Hrvatskoj i Njemačkoj, a od svih stvari koje je svojom rukom napravila Aleksandra kaže da su joj najdraže haljinice koje su otišle u Austriju za krštenje dvije djevojčice.

 

„Kada je riječ o vremenu koje je potrebno izdvojiti za jedan proizvod, sve zavisi od čega se pravi i koliko je zahtjevna njegova izrada. Za heklanje se izdvaja jako mnogo vremena, na primjer, da bih izradila jednu kapu moram raditi cijeli dan na njoj“, ističe Aleksandra.

 

ake

 

Ona kaže da prodaja ide, ali da se teško može živjeti od ovog posla.

 

„Od ovog posla moglo bi se bolje živjeti kada bih bila u mogućnosti otvoriti neko prodajno mjesto, međutim ulog za to je jako veliki, kako finansijski, tako i vremenski, a to mi je prilično neizvodljivo. Od šivanja se može malo više zaraditi“, ističe Aleksandra.

 

Ona kaže da je majka malog dječaka i sama je sa njim, ali ima sreće što joj dijete ima razumijevanja kada je posvećenost radu u pitanju, a sa njim je stalno i dok radi na određenim proizvodima.

 

PROIZVODI TRAŽENI I U INOSTRANSTVU

 

U životu je, kaže, bitna organizacija, pa se može naći vrijeme za sve.

 

„Moji klijenti su uglavnom mame iz Banjaluke, a ovim putem im i zahvaljujem na podršci i preporukama. Lijepo je pročitati da su mame zadovoljne, da se vraćaju sa novim narudžbama, da preporučuju moj rad“, kaže naša sagovornica i dodaje da joj se sve više javljaju naši ljudi koji žive u inostranstvu, pa su njeni ručni radovi završili u Njemačkoj, Francuskoj, Austriji.

 

14563496_1615372305426530_8993654973268011628_n

 

Cijene ručnih radova Aleksandre Nikić su pristupačne, pa svako može da nađe nešto za sebe i za svoje najmlađe. Trenutno je posvećena radu na vjenčanici koja ide u Zagreb.

 

Kada su u pitanju planovi, Aleksandra kaže da ima želju da otvori mali krojački salon sa malim izožbenim dijelom.

 

Preuzeto sa: 6yka.com

Podjeli članak