Propao sam u poslu više puta nego što sam uspio, ali ne odustajem, bio sam svuda, sad otvaram firmu i ostajem ovdje!

CE5A2927

Front SA

 

Nakon Mostara, bili smo u Sarajevu.

 

BUKA u saradnji sa partnerskim organizacijama Mostara, Sarajeva i Banjaluke (SPARK, NETWORKS i INOVACIONI CENTAR ) organizuje javne talk show događaje na kojim će u petominutnim izlaganjima svoje uspješne priče predstaviti brojni govornici.

CE5A2927

 

Ovi događaji nose naslov “Ovo je mojih 5 minuta” sa podnaslovom “Put do uspjeha – od ideje do realizacije?”

 

Moderator događaja u Sarajevu  bio je Aleksandar Trifunović, urednik medijskog projekta BUKA.

 

CE5A3122

 

U Sarajevu su se učesnicima obratili u svojim petominutnim izlaganjima: Edin Mehić (Networks, Posao.ba, Kolektiv), Nedim Hadrović, Vidiovo, Arijana Miličević (CHICovnik), Bruno Omerović (Koola) Erma Mulabdić (IT girls), Faik Ćatibušić (AntColony), Besima Svraka (FBL magazin)

 

Nakon uvodnog predstavljanja i završetka posljednjeg govora, uslijedila je zanimljiva panel diskusija sa svim učesnicima.

 

Cilj ovih događaja jeste da se javnosti pošalje kako uspjeti u ovoj zemlji, kako nametnuti ekonomiju kao temu – u medijima i u javnom diskursu generalno. Namjera je da se kroz pozitivne osobne primjere pokaže kako proces ekonomskih reformi može dovesti do pozitivnih rezultata.

 

CE5A3100

Razgovaralo se o tome kako inovativne ideje pretvoriti u uspješan biznis, šta znači neuspjeh u biznisu i kako ga pretovriti u uspjeh.

 

Naši govornici su ljudi koji su padali pa se dizali, a danas zapošljavaju desetine pa i stotine radnike.

 

Svako u svom poslu, oni su pokazatelj kako kreativnost i inovacija mogu biti ključ za ekonomski uspjeh.

 

 

CE5A3051

 

Bruno Omerović, osnivač jedne od najuspješnijih startup kompanija u Bosni i Hercegovini rekao je kako je u svojim počecima mnogo puta padao, ali se dizao.

 

“Bio sam svuda, u Dubaiju, u San Francisku, ali odlučio sam se da ostanem u BiH, da osnujem firmu. I dobro mi je. Što ne znači da mi već sutra neće propasti biznis, što je potpuno normalno, jer nigdje vam niko ne može garantovati da će vaši poslovi trejati beskonačno, ili da se neće već sutra ugasiti” rekao je on sinoć u Sarajevu.

 

Događaj u Sarajevu organizovan je u prostoru Networks-a

 

Edin Mehić, iz kompanije posao.ba rekao je da je u proteklih 20 godina sve napredovalo, pa tako i način na koji pokrenuti biznis.

 

“Ono što ja zagovaram i što je moj princip, jeste da istestiraš svoju biznis ideju prije nego što uložiš i marku. I to je ljepota što danas svako može istestirati svoju ideju i naći najbolji način kako da se pristupi tržištu” kazao je on.

 

Naredni događaj biće organizovan danas u Inovacionom centru u Banjaluci,sa početkom u 16:30 minuta.

 

Pogledajte fotografije iz Sarajeva:

CE5A3064

CE5A3060

CE5A3022

CE5A3028

CE5A2986

CE5A2943

 

Preuzeto sa: 6yka.com

Podjeli članak